Vakkundig aan het werk: Smoezen om niet te hoeven leren?

Om mijn zoon (18) aan te sporen meer aandacht te besteden aan zijn schoolwerk, googelde ik op mogelijk behulpzame strategieën. Ik kwam op sites terecht met trefwoorden als durf te leren; eindeloos leren; zelf het wiel uitvinden: niet doen; zelf het wiel uitvinden: wel doen; leren voor dummies (excuus) en smoezen om niet te hoeven leren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

En ik zat midden in mijn werk. In het kennisprogramma Vakkundig aan het werk stellen we onderzoeksbudget beschikbaar voor het ontwikkelen van toepasbare kennis om de dienstverlening van gemeenten op het terrein van Werk en Inkomen te verbeteren. Best een uitdaging om goede onderzoeksprojecten te genereren die waarmaken wat de uitvoerders daarvan beloven. Dat wil zeggen de effectiviteit en werkzame elementen van interventies aantonen en de resultaten overdraagbaar maken voor andere gemeenten. Maar de grootste uitdaging in het programma is het toepasbaar maken van de verkregen kennis in het handelen van alledag. Zodat gemeenten, gewapend met wetenschappelijke inzichten, gedeelde professionele

0
28

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.