Uitspraak onder de loep: De gevolgen voor gemeenten die resultaatgericht indiceren

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) deed recent een richtinggevende uitspraak over de uitvoering van de Wmo 2015.1 De uitspraak gaat over huishoudelijke hulp en grijpt in op de werkwijze van gemeenten die op een resultaatgerichte manier indiceren. Wat zijn de gevolgen van deze uitspraak?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De wet legt gemeenten een resultaatverplichting op, maar schrijft niet voor op welke manier dat bereikt moet worden. Gemeenten hebben daarin enige vrijheid.2 Daarom hebben veel gemeenten gekozen om dat op een resultaatgerichte wijze vorm te geven. Concreet betekent dit voor de burger het volgende. In de beslissing op aanvraag om een maatwerkoplossing wordt het bereiken van een resultaat toegekend. Denk bijvoorbeeld aan: een schoon en leefbaar huis of het kunnen beschikken over schone, draagbare en doelmatige kleding. Daarmee is in ieder geval duidelijk dat er zal worden

0
41

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.