Tim Robbe: De twee linkerhanden van het sociaal domein

Burgers dienen beschermd te worden tegen de goede bedoelingen van sociaal professionals. Zegt Tim Robbe. ‘Men lijkt te denken dat met de nieuwe wetgeving een vrijbrief is afgegeven om maar wat te experimenteren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Zie inwoners als doel en zorgaanbieders als middel’

‘Ik vind dat de mensen die de transities moeten maken, bestuurders, ambtenaren, de professionals die voor zorg en welzijnsorganisaties werken, noem ze maar op, dat die soms net doen alsof door de nieuwe Wmo, de nieuwe Jeugdwet, de nieuwe Participatiewet al het andere juridische niet meer op hen van toepassing is.’
Van der Valk in Vianen, vaste pleisterplaats voor Tim Robbe (zie kader) die nabij zijn huis is. Het restaurant op de vrijdagochtend is een verzameling van allerhande afspraken en vergaderingen. Alom geroezemoes. De openingsvraag aan Robbe was hoe hij het juridisch bewustzijn in het sociaal domein beoordeelt.

‘Men lijkt

0
1037

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.