Subsidieverstrekking op basis van ervaringsverhalen

Standaardiseren, regelgeving en sturen op meetbare gegevens helpen om de rechtmatigheid van subsidies te kunnen controleren. Maar het botst vaak met de individuele behoeften van inwoners en professionals. De vraag is dan ook: zijn controlewens en maatwerk verenigbaar? Het antwoord is ja.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Net als ieder jaar lag ook dit jaar eind april lag de verantwoordingsrapportage van de welzijnsorganisatie die mijn gemeente subsidieert op mijn bureau. 198 pagina’s vol prachtige foto’s van echte mensen, mooie verhalen en hier en daar een ingekaderd citaat van een kwetsbare inwoner die tevreden gebruik had gemaakt van hun collectieve diensten. De cijfers klopten, het aantal cliënten en drempeloverschrijdingen was indrukwekkend hoog, en dat allemaal binnen budget. Voorbeeldig! De subsidie van ruim vier miljoen euro zou net als ieder jaar weer worden vastgesteld. We handelden

0
7

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.