Vier deskundigen over: Sociaal Werker van het Jaar: ‘Je hebt veel geduld nodig’

Op 14 maart 2018 wordt bekend wie Mariska Overgaag opvolgt als Sociaal Werker van het Jaar. Tot 27 november kunnen professionals nog worden voorgedragen. Vijf deskundigen over dé eigenschap die de goede sociaal werker hoort te hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0166-4/MediaObjects/41185_2017_166_Fig1_HTML.jpg

Tine Van Regenmortel, hoogleraar sociaal werk aan de KU Leuven en coördinator van Academische Werkplaats Sociaal Werk van Tranzo, Tilburg University:
‘De eigenschap die een sociaal werker echt goed maakt, is niet een optelsom van afzonderlijke kenmerken. Belangrijk is vooral dat een positieve basishouding aanwezig is. Door een positieve houding kan een sociaal werker respectvol, zorgzaam, onbevooroordeeld luisteren naar wat de vraag van de cliënt precies is.
Door een positieve basishouding kan de sociaal werker zich invoegen in de leefwereld van de cliënt. Dit biedt een warme basis van begrip om te kunnen – en ook te mogen toevoegen.

0
246

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.