#OMG: Snotjongens

‘Sbs 6’, appt m’n zus mij op een avond. Op die korte en krachtige manier geeft ze me doorgaans kijktips. Ik vermoed iets met ambulances, politiemotoren, en helikopters. Haar voorliefde voor de hulpverleners in actie, ken ik maar al te goed. Het blijkt een aflevering van De Meldkamer. Een gewelddadige woningoverval door drie jochies tussen de veertien en vijftien jaar.

De jongens waren te voet, volgens centralist Albert, dus de ‘actieradius’ kon niet groot zijn. Al snel worden de drie jochies gesignaleerd en met veel sirenes, geschreeuw, en een bonus (een heuse motorsliding) ingerekend. ‘Joow, dat was een frontaaltje’, m’n zus hangt inmiddels aan de telefoon.

Ik moet eigenlijk een beetje lachen. Het is wel sneu: je bent blijkbaar oud genoeg voor een overval, maar te jong voor een scooter. Je streetcred is ook behoorlijk schraal, want je bedacht niet om ieder een andere kant op te gaan.

Eenmaal op het bureau blijken de jongens te weten hoe het allemaal

0
5

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder