Signalement van het CBS: Kans op werk na de WW

Het CBS heeft recentelijk de werkhervattingskansen in kaart gebracht van personen die in 2014 de WW instroomden. Eén jaar later was bijna de helft van deze personen aan het werk zonder WW. De werkhervattingskansen waren kleiner voor oudere werklozen en personen die de WW instroomden vanuit de Ziektewet of arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Werknemers in loondienst die buiten eigen schuld (gedeeltelijk) werkloos raken, kunnen via de Werkloosheidswet (WW) in aanmerking komen voor een WW-uitkering. De hoogte van een WW-uitkering is doorgaans 70 procent van het voorgaande salaris. Tijdens het ontvangen van een WW-uitkering geldt een sollicitatieplicht.

Of iemand daadwerkelijk in aanmerking komt voor een WW-uitkering is afhankelijk van zijn of haar arbeidsverleden: een werkloze moet in de 36 weken voorafgaand aan de werkloosheid minimaal 26 weken hebben gewerkt. Het arbeidsverleden bepaalt tevens de duur van de WW-uitkering: de minimale duur van de uitkering is drie maanden en voor ieder jaar arbeidsverleden komt hier

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.