Signalement van het CBS: In- en uitstroom uit de bijstand

De instroom in de bijstand was in 2016 groter dan de uitstroom, wat vooral door de instroom van statushouders te verklaren is. Deze ontwikkeling zette zich in het eerste kwartaal van 2017 voort. De belangrijkste reden voor uitstroom uit de bijstand is het vinden van een baan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op 31 december 2016 waren er ongeveer 465 duizend bijstandsgerechtigden in Nederland met een leeftijd tussen de vijftien jaar en de AOW-leeftijd.1
Hiervan stroomden 142 duizend personen in 2016 in de bijstand in en 120 duizend uit. Per saldo heeft dit geresulteerd in een toename van het aantal bijstandsontvangers in Nederland. Terwijl in het eerste kwartaal van 2017 het aantal instromers ook nog hoger was dan de uitstroom, draaide het beeld in het tweede kwartaal juist om: er stroomden toen 1400 personen meer uit de bijstand dan dat er instroomden.

De meeste bijstandsontvangers woonden in de vier grote steden

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.