Signalement van het CBS: De aftocht van de vaste baan

In de periode van 2006 tot en met 2017 is het aandeel vaste banen van werknemers in het totaal aantal banen continu afgenomen. Hun plaats werd ingenomen door banen van werknemers met een flexibel contract.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

DOOR Frank van der Linden

Het aandeel vaste werknemersbanen in de totale populatie van werknemersbanen daalde van januari 2016 tot december 2017 van 74 procent naar 58 procent. In figuur 1 is te zien dat deze afname vrij constant is. Aan de andere kant nam het aandeel van werknemersbanen met een flexibel contract met bijna eenzelfde percentage toe van 23 procent naar 37 procent. Deze groep bestaat voor ongeveer 60 procent uit reguliere banen met contract voor bepaalde tijd, 20 procent uit banen op oproepbasis en 20 procent uit uitzendbanen. Deze verhoudingen is in de periode van elf jaar nauwelijks

0
10

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.