Onderzoek: Sensoren in huis helpen bij dementiezorg

Sensoren op strategische plekken in huis leveren bruikbare informatie over veranderingen in het dagelijks ritme van thuiswonende mensen met dementie. Dit geeft mantelzorgers meer rust en professionals handvatten om crisissituaties te voorkomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wat houdt leefstijlmonitoring in?

‘Het is een vorm van domotica. Met behulp van draadloze sensoren in de woning kun je inzicht krijgen in langzame veranderingen in het leefpatroon van alleenstaande ouderen. De sensoren bevinden zich in alle ruimten waar de bewoner vaak komt. Het zijn geen camera’s; het werkt enigszins zoals een buitenlamp met bewegingsmelder. Via de sensoren is het mogelijk om veranderingen in bijvoorbeeld toiletbezoek en eet- en slaappatronen te signaleren. Een computerprogramma en een persoonlijke website maken dit inzichtelijk.’

Wat heeft u onderzocht?

0
51

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.