Regieteam: Gezin voor jou, gezin voor mij?

Op papier is de scheidslijn helder. De Nijmeegse sociaal wijkteams zijn er voor vroegtijdige en laagdrempelige vormen van hulp en ondersteuning aan bewoners in de wijk. Als er langer meerdere en omvangrijke problemen spelen in een gezin, komt er een verwijzing naar het regieteam. De praktijk is natuurlijk weerbarstig.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
regieteam

Ooit stonden de dealers bijna elke dag aan de deur en gebruikte vader flink wat drugs. Inmiddels is hij al een tijdje afgekickt en is het weliswaar rustiger, helemaal perfect loopt het allemaal nog niet. Er komen af en toe dealers langs die hopen weer wat te verkopen. Vader wordt daar behoorlijk opgefokt van en zou ze het liefst de straat uitslaan. In plaats daarvan slaat hij een enkele keer zijn vrouw. Puur uit frustratie.

Onlangs uitte de school zorgen over hun achtjarig zoontje. Hij presteert slecht en is heel erg druk in de klas. Na een gesprek met moeder

0
203

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.