Redactioneel: Zorg en theater

‘Alles draait hier om geduld en plezier om met elkaar te werken en op te trekken’, zegt Nuria Aguerralde over haar werk bij Koffiehuis De Goede Morgen bij Vinkeveen. De Spaanse kwam drie jaar geleden bij toeval in het koffiehuis terecht. Ze vond het er zo leuk dat ze besloot er te gaan werken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0109-x/MediaObjects/41188_2018_109_Fig1_HTML.jpgEen opleiding in de zorg heeft zij niet. ‘ik had nooit eerder met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt, maar ik zie hen als “gewone” mensen. We hebben allemaal wel iets, ik heb moeite met Nederlands en zij weer met andere dingen. We leren van en met elkaar.’

De oprichters van Koffiehuis De Goede Morgen komen niet uit de zorg maar uit de theaterwereld. Hoewel zij geen opleiding in de zorg hebben is hun initiatief toch een succes. Blijkbaar kun je met een theaterachtergrond ook veel betekenen op het gebied van dagbesteding.

Volgens Hugo de Graaf is dat niet zo

0
11

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.