Redactioneel: Tijd

In de rubriek ‘Onderzoek’ van freelance- collega José van der Waerden is het een kort bericht, net voor onze deadline binnengekomen: ‘Kind schiet weinig op met overstijgend samenwerken’. 22 juni is in Eindhoven op de Fontys Hogeschool onderzoek gepresenteerd dat een ontluisterend beeld schetst van de ondersteuning van kwetsbare kinderen in Zuidoost Brabant.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

De professionals daar blijken meer met elkaar bezig dan met hun doelgroep. Verstikt door de mantra’s van de transitie in de jeugdzorg: ‘integraal’, ‘eerste lijn’, ‘gemeente’. Het zoveelste droevig stemmende bericht over de gevolgen van de nieuwe Jeugdwet.

Je mag het in dit licht troostrijk noemen dat recent bekend werd dat bijvoorbeeld in de gemeentes Tiel en Venlo forse tekorten zijn op de jeugdzorg. Belangrijke oorzaak ligt bij de huisarts die, zoals verwacht, zich weinig aantrekt van gemeentelijke ambities en doodgemoedereerd door blijft verwijzen naar de ‘te dure’ specialisten in de tweede lijn. Ondertussen is de bestuurlijke reactie op onderzoek

0
38

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.