Redactioneel: Tenzij

De mooiste zin in dit nummer staat in het artikel van Ilona Dahl. ‘Ik heb in Nederlands-Indië de dood in de ogen gekeken, dan kan ik toch wel voor mijn eigen vrouw zorgen?’ Rudy Brzesowsky is negentig jaar. Hij noemt zijn koppigheid ‘de grootste fout in zijn leven’. Oververmoeid bleef hij met zijn voet achter een stoelpoot haken en brak ‘alles’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Hoogleraar Judith Wolf beargumenteert in ditzelfde nummer dat ieder mens, hoe ver afgegleden ook, kracht heeft. Niet kracht als in energie, maar kracht als in wil, iets willen, iets wensen. Van daaruit kun je stapjes zetten, waar nodig met professionele ondersteuning. De mate van die ondersteuning is eigenlijk het voortdurende twistpunt in het sociaal domein. Judith Wolf benadrukt het grote belang van ‘dat de mensen zelf kunnen leren. Dat ze zelf ervaren dat ze door bepaald gedrag niet bij hun doelen komen. De vraag is telkens weer hoever je daarin gaat? Wanneer neem je mensen in bescherming tegen henzelf?’

U

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.