Redactioneel: Simpel!

Ik maak me dikwijls schuldig aan versimpeling. Zo stelde ik laatst: ‘De asielprocedure moet korter, dan voorkom je dat kinderen worden uitgezet terwijl ze hier bijna hun hele leven zijn opgegroeid. En advocaten moeten stoppen met eindeloos bezwaar aantekenen.’ Het ging natuurlijk over de Armeense Lily en Howick, die uiteindelijk mogen blijven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0067-0/MediaObjects/12449_2018_67_Fig1_HTML.jpg

Nou zat ik net te kijken hoe zo’n asielaanvraag en beoordeling er precies uitzien. Het is ingewikkelder dan ik dacht. Dat had ik kunnen weten, door het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg van asielzoeker Rodaan al Galidi (dank IND, voor de Nederlandse literatuur is het een aanwinst dat hij in Nederland mocht blijven). Het beeld dat Al Galidi schetst, is onthutsend. Tolken die een dialect niet herkennen en daardoor niet weten dat een asielzoeker helemaal niet afkomstig is uit een bepaald gebied, Nederlanders die hun macht misbruiken en de impact van onzekerheid: wekelijks deelt het azc dozen

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.