Redactioneel: Lakmoes proef

Net voor het vallen van de deadline van dit nummer publiceerde het Algemeen Dagblad het aantal meldingen van mensen met verward gedrag in 2017. Twaalf procent stijging ten opzicht van het jaar ervoor, in totaal 83500, in 2013 waren het er 52000.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Ieder jaar ontstaat over de kwaliteit van dat cijfer gesteggel, maar de kern van de zaak blijft deze: in Nederland zijn er steeds meer mensen die zelfstandig proberen thuis te wonen, en daar zo niet in slagen dat ze uiteindelijk verward raken. Waarna de politie gebeld wordt. Ondanks alle beleidsdrukte over mensen met verward gedrag in de afgelopen drie jaar blijft dat aantal groeien.

Het is volgens mij een van dé actuele vragen aan professionals in het sociaal domein. Hoe en met wie ontwikkel je een omgeving voor deze kwetsbare mensen waardoor zij geholpen worden vóórdat de melding bij de

0
27

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
27
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.