Redactioneel: Het Grote Innoveren

Juist als alles op rolletjes loopt, krijg ik de kriebels. Alles gaat goed, iedereen is gezond, ik heb voldoende en leuke opdrachten. Dus word ik onrustig. Quasi dramatisch roep ik uit: ‘Alles moet anders!’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Maar dat is wel veel: alles. Waar begin je dan? En ligt daar werkelijk de verbetering, in Grote Veranderingen? Ik moest daaraan denken tijdens een gesprek met een jeugdzorgbestuurder die innovatie in de jeugdhulp wil bevorderen. Maandelijks kunnen medewerkers bij haar en haar managementteam een innoverende werkwijze pitchen. Aanvankelijk kwam er niemand, totdat zij duidelijk maakte dat het niet om vernieuwing met een hoog eureka-gehalte hoefde te gaan. Daarna begonnen de ideeën te stromen.

Ze vertelde dat een medewerker die ‘into mindfulness’ is, met kinderen en hun ouders even een moment van stilte inlast voordat ze beginnen met een gesprek.

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.