Redactioneel: Feestje!

'Hoe heet dat dansen ook weer dat jij doet?', vroeg een cliënt van me onlangs. Ik had eerder verteld dat ik me een paar keer in de week met veel plezier in het zweet werk tijdens de zumba-lessen die ik volg. Wat dat zumba precies inhield, wilde een andere cliënt weten. Ik pakte de tablet en zocht filmpjes op YouTube. Vrolijke salsaklanken vulden de ruimte. Een paar cliënten begonnen spontaan met hun armen bewegingen op de muziek te maken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0164-3/MediaObjects/41188_2018_164_Fig2_HTML.jpg

De verhalen kwamen los. Over de dansschool waar zij vroeger op gezeten hadden, de dansen die zij daar geleerd hadden en de jongens op wie ze verliefd waren. Twee vrouwen uit mijn groep vertelden op linedance gezeten te hebben. Dus zocht ik opnieuw filmpjes op YouTube. Zodra de countrymuziek uit de boksen schalde, konden de twee niet blijven zitten. Een klein beetje tot mijn schrik – zo stevig staan ze niet meer op hun benen – deden ze voor hoe ze vroeger gedanst hadden. Zich vasthoudend aan elkaar. De andere cliënten maakten zich duidelijk niet ongerust over mogelijke valpartijen, zij

0
8

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.