Redactioneel: De verlammende wet van Owen

Over sommige onderwerpen moet je blijven schrijven, schreef Maarten van de Beek in een vorige redactioneel. Zoals over armoede. Nu valt daar ook veel over te schrijven, want er gebeurt veel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41196-018-0023-9/MediaObjects/41196_2018_23_Fig1_HTML.jpgDat wil zeggen, er zijn erg veel beleidsstukken, projecten en heel veel onderzoeken. Daardoor weten we ontzettend veel: ondanks het einde van de crisis neemt de langdurige armoede toe, een op de twaalf huishoudens heeft een laag inkomen en een uitkering is niet genoeg om ‘normaal’ van te leven. We weten ook dat mensen tussen de vijftig en de AOW-leeftijd vaker arm zijn, geen perspectief op werk hebben en/of arbeidsgehandicapt, ‘op’ zijn en enkel wachten op de bevrijding van de AOW. We weten ook dat twintig procent van de huishoudens problematische schulden heeft, maar doorgaans geen hulp zoekt ondanks alle
0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.