Redactioneel: Beter af thuis

Drie hengels hangen over de brugleuning. ‘Heb jij al beet?’, vraagt het jongetje aan zijn vader. ‘Mijn brood is van de haak’, zegt het vriendje. ‘Mag ik nieuw?’ De vader bukt zich naar de Jumbo-zak met brood. Wat een leuke vader, denk ik, als ik dit idyllische tafereel aanschouw terwijl ik langsloop met mijn hond. Maar wacht eens, ik ken hem! Van toen mijn zoon nog voetbalde met zijn oudste, K.. Die is er niet bij. Zou K. nog steeds uit huis geplaatst zijn?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0051-8/MediaObjects/12449_2018_51_Fig1_HTML.jpg

K. rende zich de longen uit het lijf op de voetbalclub. Door hem won het weinig verdienstelijke team van mijn elfjarige zoon toch nog weleens. Maar hij was ook snel over de rooie. Regelmatig vergat hij zijn scheenbeschermers en mocht dan tot zijn woede niet meespelen. Zijn vader ging ze zeker niet thuis halen, als hij al bij de training aanwezig was. Had hij er zelf maar aan moeten denken. Al op best jonge leeftijd fietste K. alleen naar voetbal, en moest dan een behoorlijk drukke weg oversteken. Verder was K. een beetje dikkig, waardoor ik vermoedde dat het patatgehalte

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.