Professional nieuwe stijl

Minder werkdruk, meer aandacht voor je cliënt, ruimte voor vernieuwing. Steeds meer professionals in het sociaal domein worden om deze redenen zzp’er. ‘Ik ben er niet ter vervanging van het reguliere werk, maar om het te verstevigen of te vernieuwen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Congres Dag van Sociaal Werker

Steeds meer werkers in het sociaal domein gaan als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) aan de slag, om heel verschillende redenen, maar altijd met de verwachting dat het beter wordt. Het aantal zzp’ers in het sociaal domein stijgt volgens het CBS gestaag. In 2017 waren 234.000 mensen in het sociaal werk zzp’er. In 2016 waren het er 226.000 en in 2015 waren 209.000 sociaal werkers zzp’er.

Waarom worden werknemers in de zorg- en welzijnssectoren zzp’er? Henk van der Schaft, vakbondsbestuurder bij FNV Zelfstandigen, geeft een aantal redenen. ‘Mensen kunnen werk en privé beter combineren. Ze kunnen hun eigen tijd beter en

0
329

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.