Het keukentafelgesprek: Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon

De openstaande voordeur laat de nazomerwarmte en de bedrijvigheid van de Haarlemse Rijksstraatweg binnenstromen. De keuken van Ypsilon-directeur Bert Stavenuiter is strak en kleurrijk. Gele muren, oranje plafond, groene kastjes, een royale oranje glazen keukentafel/counter.
keukentafelgesprek

‘Ideaal om met een groot gezin aan te koken. Allemaal eromheen en lekker je eigen pizza maken. We hebben geen kinderen, maar wel zes pleegkinderen. Eentje is nog thuis, ligt boven te slapen. Ik heb een makkelijke, fijne jeugd gehad, daarom vind ik het mooi om iets terug te doen. Het raakvlak met mijn werk? Ypsilon is een vereniging voor familieleden van mensen met psychoses. Door onze pleegkinderen ben ik ervaringsdeskundige geworden, want veel pleegkinderen zijn psychisch beschadigd of komen uit een gezin waarin psychische problemen een rol spelen. Ik heb gezien hoe lastig het is om goede hulp voor

0
69

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder