Pluk een roos

Brandnetels. Die zijn lekker. In brood bijvoorbeeld. Maar ook de tuinbonen, de spinazie, de knoflook, de bramen, ach, wat smaakt eigenlijk niet in deze ontmoetingstuin aan het Utrechtse Spinozaplantsoen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Drijvende kracht Heddy Veltkamp begon ooit als welzijnswerker, maar trok al het vergader en gepraat niet goed. Ze is meer een doener. En leerde door jarenlang werk in Afrika wat ‘gemeenschap’ eigenlijk inhoudt. Nee, dat is niet zwijgend langs elkaar heen lopen terwijl je vijf huizen van elkaar woont. Nu steekt ze ziel en zaligheid in haar buurt. Ze ziet veel, maar is heel voorzichtig met doorvertellen aan professionals. Dat is ingewikkeld, ze is tenslotte ook de buurvrouw.

400 vierkante meter, zo groot is de tuin. De pipowagen is het tuinhuisje, maar inmiddels ook het buurtcentrum. Beetje proppen, dan passen

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.