Pasklaar: Praten over geld

Op zoek naar leuke, passende activiteiten voor je cliënten? De activiteitenkaarten van Pasklaar kunnen je hierbij helpen en inspireren. Pasklaar biedt online keuze uit meer dan 700 creatieve, recreatieve of educatieve kaarten. De activiteiten zijn onderverdeeld in tien rubrieken. De kaarten zijn geschreven doorcollega- activiteitenbegeleiders en zijn daardoor zeer praktisch, overzichtelijk en eenvoudig toe te passen in de praktijk. Dagbesteding publiceert elke maand een andere kaart.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De gulden en de rijksdaalder, het kwartje en de stuiver. Alleen al het noemen van deze muntstukken zal bij ouderen allerlei herinneringen oproepen. Geld is dus een uitstekende insteek voor een reminiscentie-activiteit en biedt ook allerlei aanknopingspunten om terug te keren naar het hier-en-nu.

Wat is het doel?

  • Delen van herinneringen en verhalen door middel van gespreksvragen.

  • Trainen van de sociale vaardigheden door het vertellen en luisteren naar verhalen.

  • Vergroten van het gevoel van eigenwaarde door te benadrukken wat men nog wel weet.

Wat ga je doen?

Een middag met elkaar over geld praten. Aan de hand van verschillende soorten

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.