Pasklaar in de praktijk: ‘We kochten snoep voor een cent’

Geld is een onderwerp waarmee je alle kanten op kunt. Je kunt liedjes zingen over geld of cliënten spreekwoorden over geld laten afmaken. Je kunt vragen over vroeger stellen of over de rol die geld in het huidige leven van de cliënt speelt. Geld is een veelzijdig thema voor een activiteit.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als de eerste tonen van het bekende liedje Poen van Wim Sonneveld uit de luidsprekers klinken beginnen een paar cliënten meteen luidkeels mee te zingen. Ik zit met acht ouderen rond de tafel om een activiteit rondom het thema geld te doen. De muziek is een opwarmertje om een prettige sfeer te creëren. Daarna gaan we met elkaar in gesprek.

Van tevoren heb ik een aantal afbeeldingen van oude munten en biljetten van guldens van internet uitgeprint. Als ik de eerste laat zien – een muntje van vijf cent – komen de verhalen onmiddellijk. ‘Een stuiver was in mijn kindertijd

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.