Onze cliënten zetten zich in voor de maatschappij’

De kleinschalige coöperatie Quatre Mains Zorg biedt zowel ambulante woonbegeleiding als dagbesteding aan zelfstandig wonende mensen met een lichte verstandelijke beperking. De oprichters willen niet alleen aansluiten bij de wensen van de individuele cliënt, maar ook een bijdrage leveren aan de samenleving. ‘We werken onder meer samen met de Voedselbank.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Aan de rand van een Zutphens industrieterrein bevindt zich een groot kantoorpand, waarin vroeger de Voedsel- en Warenautoriteit was gevestigd. Tegenwoordig delen coöperatie Quatre Mains Zorg (QMZorg) en het Popcollege, een muziekschool, de begane grond. Elk hebben ze een eigen ingang. Wie bij QMZorg binnenstapt, komt in een grote werkplaats. Verschillende mannen zijn er druk aan het werk.

Zo bouwt de ene cliënt zijn eigen bureau, terwijl een ander bezig is met de productie van houten sleutelhangers, in opdracht van een bruidspaar dat deze wil meegeven aan de gasten aan het eind van hun huwelijksdag. Dan komt Sarina binnen. Ze

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.