De cliënt spreekt: ‘Ons gezinshuis is geen baan, maar ons leven’

Judith Stoker en echtgenoot Jan Willem zijn gezinshuisouders. Zij zorgen voor vier kinderen die door een justitiële maatregel niet bij hun biologische ouders kunnen wonen. ‘De jongste kwam bij ons toen hij een baby van een paar weken was. Hij is geboren met een moeilijke en onzekere start. Niet bekend was hoe hij zich zou gaan ontwikkelen. Hij is nu 10 jaar en doet het heel goed.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Veertien jaar geleden zijn Judith en Jan Willem pleegouder geworden, vijf jaar later zijn ze bij zorginstelling Horizon in dienst gekomen als gezinshuisouder. Ze kregen allebei een arbeidscontract voor 50 procent, een opleiding, en ze zijn nu geregistreerde gezinshuisouders. Inmiddels wonen vier kinderen bij hen, van 10 tot 16 jaar, met verschillende gedragsproblemen vanwege psychiatrische stoornissen.

In mei van dit jaar kregen ze een brief van hun werkgever, zorginstelling Horizon: het arbeidscontract wordt ontbonden. Argument: de gezinshuisouder-constructie is niet meer rendabel en Horizon meldt dat ze de kwaliteit van de zorg aan de kinderen niet kan garanderen. Judith: ‘Wij denken

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.