Onderzoek: Zorgvuldige intake belangrijk bij home-start

Het programma Home-Start biedt opvoed- en gezinsondersteuning aan huis, uitgevoerd door vrijwilligers. Hoe effectief is het? En hoe kan het programma verbeterd worden? Eva Smallegange onderzocht dit voor haar proefschrift.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0225-5/MediaObjects/41185_2018_225_Fig1_HTML.jpgWat zijn de belangrijkste conclusies van je onderzoek?

‘Op basis van zelfrapportages van moeders heb ik Home-Start vergeleken met opvoedondersteunende programma’s die door professionals worden uitgevoerd. Kijkend naar de effecten zijn er nauwelijks verschillen. Na een Home-Starttraject is de situatie niet beter en niet slechter, en die resultaten zien we ook bij “lichte” professionele opvoedondersteuning zoals kortdurende videohometraining (K-VHT), Peuter in Zicht en Spel aan Huis. Ik heb op één bepaalde manier gekeken naar de effectiviteit van dit model. Niet onderzocht is bijvoorbeeld hoe tevreden ouders zijn met de ondersteuning. Ouders zijn soms heel blij, ondanks dat zaken niet goed

0
94

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.