Omdat het kan …

Dit tijdschrift kent een opinie-estafette. Elk nummer krijgt iemand de gelegenheid om haar of zijn mening kenbaar te maken over het Nederlandse jeugdbeleid. De auteur bepaalt aan wie het stokje wordt doorgegeven, de redactie heeft daar geen invloed op. Op deze manier stelt het tijdschrift zijn pagina’s beschikbaar voor onverwachtse invalshoeken en verrassende argumenten. Rob Oudkerk geeft in het volgende nummer het stokje door aan Huub Nelis, oprichter van Youngworks, strategisch adviseur, en auteur van onder andere Puberbrein Binnenstebuiten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wij schrijven 2008, een decennium terug. “Gisteren heb ik de eerste resultaten van operatie Frankenstein gepresenteerd. Een onthutsend beeld van de werkelijkheid voor Amsterdamse kinderen. Het is op een onontkoombare manier in beeld gebracht. Nog dit jaar moeten we dit deprimerende beeld vertalen in voorstellen om het systeem te verbeteren. Mij is vooral de parallel met het onderzoek naar het onderwijs door de commissie Dijsselbloem opgevallen. De beknotting van de professional, het kind wordt de dupe.”

Het citaat is van Lodewijk Asscher, toenmalig wethouder jeugd en later vice-premier. Hij haalde een onderzoek aan van Jeroen Dijsselbloem, toenmalig kamerlid en later

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.