Niet wachten tot de politie voor de deur staat

Jongeren met een migrantenachtergrond zijn ondervertegenwoordigd in de vrijwillige jeugdzorg, maar oververtegenwoordigd in de gedwongen zware zorg en gevangenis. Wat gaat er mis?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Door negatieve ervaringen ontstaat het gevoel dat iedereen tegen hen is.' - Foto: Herman Keppy

Het ging niet goed met Adil. Hij ging niet meer naar school, blowde veel, was al een aantal keer met justitie in aanraking geweest. Hij stond in de Nijmeegse top 150 – de beruchte lijst met risicogevallen. De ellende stapelde zich op. Net als zijn schulden. Zijn moeder wilde hem niet kwijt, maar was ook bang voor haar explosieve zoon. De argwaan tegen de hulpverleners was groot. Nu anderhalf jaar verder woont Adil bij Directe Zorg Nijmegen – aan de buitenkant een normaal appartementencomplex dat niet verraadt dat er jongeren met problemen wonen die 24-uurs begeleiding nodig hebben. Die onherkenbaarheid

0
151

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.