Niet praten maar luisteren

Soms zitten wetenschappers en jeugdzorgwerkers op één lijn, soms verschillen hun visies. Over onderzoeksresultaten en de toepassing daarvan in de dagelijkse praktijk. Deze keer: Waarom is luisteren belangrijk en hoe doe je dat?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

WAAROM IS LUISTEREN BELANGRIJK?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0029-6/MediaObjects/12449_2018_29_Fig1_HTML.jpg

Het klinkt misschien als een open deur, zo’n vraag. Voor jeugdhulpverleners is het immers een van de belangrijkste onderdelen van hun werk. Toch denken hulpverleners soms dat de definitie van iemand helpen is: een goed advies geven en interventies regelen, merkt coach en trainer Harry van de Pol, die meerdere boeken schreef over het belang van luisteren. Terwijl het belangrijk is om eerst echt contact te maken door te luisteren. ‘Veel jongeren zoeken juist iemand die niet meteen met advies komt, maar hen uitnodigt om te komen met wat er is.’ Zijn tip: probeer niet steeds

1
43

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.