Niet iedereen maakt de post open

Als mensen weten wat ze moeten doen, betekent dat niet dat ze het doen. Daar wordt in beleid veel te weinig rekening mee gehouden, zeggen Mark Bovens en Anne-Greet Keizer. ‘Je moet tegemoetkomen aan het doenvermogen van mensen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Martijn Beekman

Het begon bij het boekje De brievenbus van Mevrouw De Vries. Geschreven door journalist Stephan Steinmetz, verschenen in 2013. Het verhaal gaat over zijn buurvrouw. WRR-onderzoeker Anne-Greet Keizer: ‘Mevrouw De Vries kreeg voortdurend brieven van de gemeente die alleen maar haar situatie bevestigden. Dat ze thuis woonde op dat adres met een bepaalde ondersteuning. Maar die brieven waren voor haar zo ingewikkeld dat ze haar stress gaven. Buurman, wat staat er in deze brieven? Ze werd er onrustig van, ze wist niet hoe er mee om te gaan.’

Dit voorjaar verscheen Weten is nog geen doen van de Wetenschappelijke

0
189

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
189
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.