De cliënt spreekt: Niemand op haar verjaardag

Mayim stuurde voor haar 17de verjaardag een zelf geknutselde uitnodiging naar 25 mensen. ‘Twee reageerden, maar kwamen uiteindelijk niet’, vertelt Michelle Rutten, moeder van Mayim. ‘De rest reageerde niet.’ Heeft ze geen vrienden? Mayim zit in een rolstoel, is spastisch, heeft een hartafwijking en een verstandelijke beperking

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ze gaat al sinds haar zesde jaar naar de mytylschool. Daar begint eigenlijk, aldus moeder Michelle, het probleem: ‘Het is heel lastig om kinderen uit de klas te vragen om te komen spelen. De school ligt voor de meeste kinderen ver van huis. Daarom komen en gaan de kinderen met een busje. Dan kun je geen vriendinnen mee naar huis nemen.’

Toen Mayim klein was, speelde ze een paar jaar met twee kinderen uit de straat. ‘Maar niet-gehandicapte kinderen ontwikkelen zich veel sneller, dus het contact viel snel uit elkaar. Tja, wat kun je doen aan gebrek aan sociaal contact?

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.