New deal jeugdwerkloosheid: sterker door samenwerking

De jeugdwerkloosheid in ons land is bijzonder laag. Het aantal jonge mensen zonder baan is lager dan voor de economische crisis van 2008. En toch dreigen sommige jongeren tussen wal en schip te raken. Dit is een belangrijke reden voor de oprichting van het platform Jongeren, Werk en Hoop.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoewel de jeugdwerkloosheid (tot 27 jaar) als gevolg van een weer aantrekkende economie daalt (tot ongeveer 8% in het begin van dit jaar), liggen de cijfers voor jongeren zonder startkwalificatie aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde (circa 12% van de jonge beroepsbevolking zonder startkwalificatie heeft geen werk). Hetzelfde geldt voor de werkloosheid onder jongeren met een niet-Westerse migrantenachtergrond (circa 17%). Ook zijn er nog altijd 84.000 jongeren die zowel niet werken als geen opleiding volgen. Andere groepen bewegen zich zelfs volledig buiten het beeld van de gangbare statistieken, de zogenoemde spookjongeren. De Rotterdamse Rekenkamer liet in dit

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.