Neemt het Noorden het voortouw bij levenslang leren?

Levenslang leren gaat over de mogelijkheden van mensen om optimaal te kunnen blijven functioneren in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Het is noodzakelijk en wordt steeds belangrijker. Toch zijn er maar weinig prikkels die werkgevers en werkenden aanzetten tot permanente ontwikkeling. De SER Noord-Nederland en FNV Noord willen daar verandering in brengen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vanwege de vaak negatieve associatie met ‘leren’, wordt het ook wel ‘leven lang ontwikkelen’ genoemd. Hoe je het ook noemt, het gaat erover dat leren start bij de geboorte en nooit als voltooid kan worden beschouwd. Op Europees beleidsniveau wordt levenslang leren als volgt gedefinieerd: alle leeractiviteiten die gedurende het hele leven ontplooid worden om kennis, vaardigheden en competenties vanuit een persoonlijk, burgerlijk, sociaal en/of werkgelegenheidsperspectief te verwerven.

Stand

In onze samenleving en de bijbehorende arbeidsmarkt zijn er echter weinig prikkels die werkgevers en werkenden aanzetten tot permanente ontwikkeling. Er is in Nederland geen

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.