Neem zelf het heft in handen

Zelforganisatie is inmiddels een begrip geworden in zorg en welzijn. Managers geven leiding op afstand en coaches ondersteunen het teamproces. Sommige teams ervaren zelforganisatie misschien als: zoek het zelf maar uit. Dat is jammer, want je kunt de ruimte die een zelforganiserend team heeft ook goed benutten. Er zijn wel regels die je in acht moet nemen wanneer je als team zo zelfstandig mogelijk wilt functioneren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
The dude x 9 building colorful puzzle from blueprint. Usage: Journal Inside 41188_039_004 (2018) Usage: Journal Inside 41188_039_004 (20180313)
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0108-y/MediaObjects/41188_2018_108_Fig1_HTML.jpgWanneer was jouw laatste functioneringsgesprek eigenlijk?’, vraagt Linda aan Dolf. ‘Tja,’ zegt Dolf, ‘dan moet ik toch wel even diep in m’n geheugen graven hoor. Volgens mij zijn die een paar jaar geleden afgeschaft en zouden ze vervangen worden door jaargesprekken of zoiets.’ Er gaat bij Linda een lampje branden. ‘Ja, dat is ook zo, ik heb zelfs nog even in een werkgroep gezeten die mee moest denken over een alternatief, maar dat is toen verworpen door de ondernemingsraad.’ Bij Dolf, die net als Linda al heel wat jaren bij deze organisatie werkt, komen nu ook weer herinneringen boven. ‘Dat
0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.