Mijn leven heeft jarenlang stilgestaan’

Per week komen er vijftig alleenstaande minderjarige vreemdelingen naar Nederland. Recent onderzoek laat zien hoe moeilijk ze hun weg vinden. ‘Extra taallessen en maatwerk op persoonlijk niveau zijn broodnodig.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De zesentwintigjarige Pedro Kula heeft nog vijf tot zeven jaar nodig om zijn weg te vinden, zegt hij. Dan weet hij waarschijnlijk welke opleiding hij wil gaan doen en wat zijn belangrijkste hobby’s worden. Want hij houdt van fotografie, koken, schrijven en muziek maken. Focus is nodig, vindt hij.

Pedro die tegenwoordig klantadviseur fotografie is, was twaalf toen hij in 2002 vanuit een kerkelijke opvang in Angola door een groepje mensen werd meegenomen naar Nederland. Het was oorlog in Angola en ze zochten een veilige plek. Via Schiphol zetten deze mensen Pedro af bij een opvang in Nijmegen. ‘De eerste

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.