Mijn broertje en ik waren ballast’

De ouders van strafrechtadvocaat Peter Plasman gingen uit elkaar toen hij elf was. Daarna bekommerden ze zich nauwelijks meer om hem. Dat heeft hem gevormd, maar niet beschadigd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Ik heb het eens uitgerekend’, zegt Peter Plasman in zijn chique appartement in Amsterdam. ‘Ik heb in mijn leven op 36 verschillende plekken gewoond, verspreid over drie landen.’ Het is vooral het werk van zijn vader, beroepsmilitair, dat maakt dat het gezin Plasman een ‘reizend circus’ is. Peter, de oudste van drie, heeft al in vier verschillende plaatsen in Nederland gewoond en op school gezeten, als het gezin in 1962 verhuist naar Suriname. ‘Later hoorde ik dat het een poging van mijn ouders is geweest om hun huwelijk te redden’, vertelt hij. ‘Mijn moeder had een groot deel van haar

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.