MEELOPEN MET: De wereld van Daniëlle van Went

Over afwerkplekken, drugscocktails en onzichtbare jongens. Journalist Jessica Maas en fotograaf Bas Losekoot lopen een dag mee met zorgcoördinator Daniëlle van Went van het Expertisecentrum Mensenhandel & (jeugd-) Prostitutie (EMP) van Lumens in Eindhoven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0018-5/MediaObjects/41185_2019_18_Fig1_HTML.jpg

‘Goedemorgen!’ Daniëlle steekt haar hand op naar een collega in de gang. Vrolijk, energiek. Niets verraadt dat ze gisteravond nog tot laat met een crisissituatie bezig is geweest. Een jonge vrouw van twintig wilde ontsnappen aan een mensenhandelaar. Ze was door hem op een kamertje in een stad in het noorden van het land neergezet. Klaar voor een klant. Daniëlle was al eerder in Eindhoven met haar in contact gekomen. ‘Ze is er slecht aan toe, weegt nog geen 40 kilo. Verstandelijk beperkt. Ze krijgt van die man drugscocktails toegediend om haar afhankelijk te houden.’ Daniëlle en haar collega moesten

0
136

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.