Vier deskundigen over: Meebeslissen over het budget

In Antwerpen werken ze met een burgerbegroting. Bewoners van een stadsdeel bepalen zelf, ook op sociaal gebied, waar een fors deel van het geld voor hun gebied naartoe gaat. Nederlandse gemeenten volgen. Is dat een goed idee? En wat zijn de lastige vragen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

David Michiels: co-projectleider burgerbegroting district Antwerpen

‘Het district Antwerpen is te vergelijken met wat in Nederland vroeger een deelgemeente was. Er wonen ongeveer 200.000 mensen in dit deel van Antwerpen. Het district is verantwoordelijk voor onder andere groen, fietsers en voetgangers, sport, pleinen en straten, en thema’s op het gebied van participatie. Voor thema’s als veiligheid en mobiliteit is het district niet verantwoordelijk.

In 2014 zijn we in het district Antwerpen gestart met de burgerbegroting. Elk jaar mogen burgers tien procent van de begroting, dat is in totaal 1 miljoen euro, verdelen over de projecten die ook van henzelf kunnen

0
14

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.