Maurice de Greef: ‘Samen de volwasseneneducatie weer op de kaart zetten’

De Nederlander Maurice de Greef bekleedt sinds september de nieuwe UNESCO-leerstoel Volwasseneneducatie aan de Vrije Universiteit Brussel. De Greef was al gastprofessor ‘Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden’ aan dezelfde instelling. Zijn ambitie: laten zien hoe belangrijk de volwasseneneducatie is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Maurice de Greef (1980) is geen onbekende in de wereld van de volwasseneneducatie. De afgelopen jaren was hij keynote spreker op tal van conferenties over laaggeletterdheid. Hij studeerde onderwijskunde en werd adviseur bij een provinciale ondersteuningsinstelling voor het welzijnswerk. In 2012 promoveerde hij aan Maastricht University op onderzoek naar sociale inclusie en de impact van volwasseneneducatie. Inmiddels heeft hij ruim zeventig onderzoeken op zijn naam. Telkens toont hij het gunstige effect aan van volwasseneneducatie. Deelnemers geven aan dat hun positie in de

0
4

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.