Vier deskundigen over: Mag de professional nog helpen?

Lilian Linders betoogde in een interview in het zomernummer van Zorg+Welzijn dat het hart van de professional wordt ‘uitgehold’. Drie andere deskundigen reageren. ‘Pijnlijk dat professionals hun vak niet meer herkennen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0133-5/MediaObjects/41185_2016_133_Fig1_HTML.jpg

Lilian Linders: ‘Professionals in het sociaal domein vragen zich af: wat is nou nog mijn rol? Doe ik er nog wel toe als ik op mijn handen moet zitten? Er is veel onzekerheid over, doen we eigenlijk wel het goede? Voorheen gebruikten professionals een stappenplan met een methodiek. Nu moeten zij alles in samenspraak doen met anderen en staat hun professionele handelen niet bij voorbaat al vast. Zij zijn echter niet opgeleid om in een veranderende context te opereren, zonder vaste methodieken.

Professionals hebben dringend nieuwe kaders en handvatten nodig. Je ziet dat beleidstaal erg in het professionele domein is

0
12

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.