Column IPW: Maatwerk inkopen

Maatwerk mogelijk maken. Vrijwel iedere gemeente wil het. Toch zien wij nog regelmatig dat de prioriteit elders ligt. Zoals bij eenvoudige inkoop. Omdat de afdeling inkoop zo bulkkorting bedingt. En voor een goede prijs inkopen, dat is misschien wel het belangrijkste doel van de afdeling inkoop. Maar het kan ten koste gaan van maatwerk. Belangrijker nog: het kan ertoe leiden dat nationale wetgeving lokaal wordt overtreden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-016-0172-y/MediaObjects/41185_2016_172_Fig1_HTML.jpg

Neem Sandra. Sandra heeft astma, nierproblemen en chronische vermoeidheid. Ze is veertien jaar. En vindt zichzelf zeker niet zielig: ze wil graag als alle andere kinderen naar school. Toch gaat dat niet altijd. Op sommige dagen moet ze later naar school. Of juist eerder weer naar huis, omdat ze onvoldoende energie heeft voor een volle schooldag. Dat gaat alleen niet, omdat het leerlingenvervoer op vaste tijden rijdt. Het lukt haar ouders wel om twee dagen per week te rijden, maar Sandra blijft op de andere dagen onnodig thuis, of juist te lang op school.

Of Melvin. Melvin kan soms flink

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.