Loslaten betekent een nieuwe manier van vasthouden’

‘Voordat in zorg en welzijn echt anders en beter gewerkt wordt, zijn we drie, vier jaar verder.’ Dat zegt Yvonne van Mierlo, voorzitter raad van bestuur Movisie. ‘Decentraal betekent lokale beleidsvrijheid, maar de ondergrens moet wel worden bewaakt.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Net voor het gesprek met Yvonne van Mierlo publiceerde ‘haar’ Movisie een groot onderzoek naar de actuele positie en inrichting van wijkteams. Ja, in de meeste van die teams werkt een grote diversiteit aan professionals. En ja, er is veel aandacht voor individuele vragen. Maar er wordt nog te weinig outreachend of preventief gewerkt, en de organisatie van ‘nuldelijnszorg’ blijft ook achter.

Concludeert Movisie dat de wijkteams dus nog niet doen wat ze zouden moeten doen?

‘Ik zou zeggen dat het onderzoek laat zien dat de wijkteams nog lang niet zijn uitgekristalliseerd. Je ziet grote onderlinge verschillen. Dit is

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.