Lokale ondersteuning van burgerinitiatieven in de zorg

Wie een psychische, verstandelijke of lichamelijke beperking heeft, kan baat hebben bij wonen in een groep. Maar passende plekken in instellingen of beschermde woonvormen zijn schaars. Groepen ouders creëren daarom steeds vaker zelf groepswoningen. Is dat een zegen of zorg voor gemeenten?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Initiatieven van burgers in de zorg voor kwetsbare medeburgers passen goed bij de gedachte van de ‘participatiemaatschappij’ die de overheid voorstaat (van Houwelingen et al. 2014). Een voorbeeld hiervan zijn wooninitiatieven die groepen ouders voor hun kinderen met een beperking opzetten. Bij deze zogenoemde ouderinitiatieven nemen ouders eigen regie en creëren ze samen een groepswoning voor hun kinderen waar deze zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn met de benodigde zorg en ondersteuning. De bewoners, die veelal een verstandelijke of psychische beperking (zoals autisme) hebben, hebben eigen appartementen

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.