Vier deskundigen over: ‘Laten we meer aan kinderen vragen’

KidsRights publiceerde onlangs de KidsRights Index 2017. Nederland zakte dit jaar naar een vijftiende plek en moet minder welvarende landen als Tunesië en Thailand voor zich dulden. Wat kan er beter? ‘Sociaal werkers moeten beter opgeleid worden.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0108-1/MediaObjects/41185_2017_108_Fig1_HTML.jpg

Karin Arts, hoogleraar internationaal recht en ontwikkeling aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, medeopsteller KidsRights Index: ‘Vaak wordt gezegd dat er alleen problemen rond kinderrechten zijn in ontwikkelingslanden, maar dat is echt niet waar. Neem bijvoorbeeld kindermishandeling, dat komt overal voor en we weten er nog veel te weinig over. Het doel van de KidsRights Index is, laten zien hoe goed landen het Kinderrechtenverdrag uitvoeren. Daarvoor scoren we ieder land op vijf terreinen: het recht op leven, op gezondheid, op onderwijs, op bescherming, en op de algemene randvoorwaarden rondom kinderrechtenbeleid. De resultaten hiervan zetten we af tegen de mate van ontwikkeling:

0
220

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.