Laat werelden van praktijk, beleid en onderzoek meer naar elkaar toe groeien’

Interview met Germie van den Berg, programmaleider Effectiviteit en Integrale Jeugdhulp bij het Nederlands Jeugdinstituut én coördinator van de academische werkplaats Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA). Zij vertelt over het ontstaan van het NEJA, dat onderzoek opzet ten behoeve van praktijk en beleid. De gemeente Amsterdam geeft hiervoor jaarlijks een subsidie. Er wordt in vier programmalijnen onderzocht wat werkt in het jeugdstelsel in Amsterdam.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Germie van den Berg is programmaleider Effectiviteit en Integrale Jeugdhulp bij het Nederlands Jeugdinstituut. Ook is ze bij de gemeente Amsterdam coördinator van de academische werkplaats Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam. Ze breekt een lans voor hechte lokale samenwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek.

Voorafgaand aan het interview leidt dr. Germie van den Berg me trots rond op het puntgave kantoor van het Nederlands Jeugd Instituut (NJi) in Utrecht. Het kantoor is opgedeeld in moderne flexwerkplekken variërend van stille ruimtes tot huiselijke open ruimtes. Van den

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.