Laat Alicia dansen

De documentaire Alicia maakt veel los. De hoofdpersoon wil het liefst bij haar moeder wonen, maar belandt na een aantal mislukte plaatsingen in gesloten jeugdzorg. Jeugdbeschermer Nynke Beneker vindt dat zij met haar collega’s dit soort schrijnende situaties moet voorkomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verte

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0015-z/MediaObjects/12449_2018_15_Fig1_HTML.jpgOnlangs zag ik de documentaire Alicia met een aantal collega´s van jeugdzorg bij het IDFA in Eye, Amsterdam. Al na de eerste scène was ik tot tranen toe geroerd. Wij luisteren als jeugdzorgwerkers niet goed naar noodkreten zoals die van Alicia. Haar wens was helder: ‘Ik ben een gewoon meisje en wil in een gezin wonen.’ Het gebeurde niet. Waarom ze niet in een pleeggezin terechtkon, werd uit de documentaire helaas niet duidelijk. Ik hoop dat de uitvoerend voogd dit wel aan Alicia heeft uitgelegd. Hoe lastig het ook kan zijn om uitleg te geven, toch moet het. Onderschat kinderen

0
47

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.