Kleine, preventieve stappen

In Cuijk werken sociaal werkers in de jeughulpverlening zoals die is bedoeld. Zij laten bijvoorbeeld kwetsbare jongeren zelfstandig reizen met het openbaar vervoer en op de fiets.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het is gedaan met de vanzelfsprekende voorzieningen voor kinderen met een rugzakje. Waar mogelijk moet zwaardere zorg worden voorkomen door preventieve maatregelen. Maar innovatief, collectief en preventief werken staat nogal eens onderaan het to do-lijstje van drukke wijkteams.

Niet in Cuijk, een kleine gemeente in het noordoosten van Brabant. Antoinet Wijnakker, sociaal werker van het jaar 2013 en werkzaam bij Sociom in Cuijk, kan naast haar wijkteamtaken een deel van haar week besteden aan preventief opbouwwerk. Samen met haar collega’s ontwikkelt ze collectieve en individuele preventieve interventies voor de jeugd. Wijnakker: ‘Soms zijn ouders tegen zoveel muren aangelopen dat ze

0
193

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.