Kansen voor samenwerking op armoede en gezondheid

Armoede heeft een grote invloed op de gezondheid. Financiële zorgen en gebrek aan perspectief leiden tot stress. De impact is groter als de financiële problemen langere tijd aanhouden. Dat vraagt om een gecombineerde aanpak van armoede en gezondheid. Het stimuleringsprogramma Gezond in… van Pharos en Platform31, helpt gemeenten op weg.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Voldoende bewegen en gezond eten? Iemand met huurschulden heeft wel wat anders aan zijn hoofd. Hoe langer die situatie aanhoudt, hoe groter het effect op de gezondheid, vertelt adviseur Frea Haker van Gezond in…, het stimuleringsprogramma voor de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden, dat wordt uitgevoerd door Pharos en Platform31. ‘Armoede heeft niet alleen psychische gevolgen, maar werkt op den duur ook in op je fysieke gestel. Stress zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogde cortisolwaarde, die invloed heeft op onder andere bloeddruk of nachtrust.’ Andersom kunnen gezondheidsproblemen zorgen voor financiële problemen: ‘Wie bijvoorbeeld te ziek

0
22

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.